Vogelgriep bij bedrijf in Hedel

Geplaatst op donderdag 3 maart 2022

Op een kalkoenenbedrijf in Hedel is door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de ongeveer 64.500 dieren op het bedrijf door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geruimd.

Bedrijven in de omgeving

In een straal van 1 kilometer rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. Binnen een straal van 3 kilometer liggen 6 andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden bemonsterd op vogelgriep. In de 10 kilometerzone liggen nog 10 andere pluimveebedrijven, voor deze zone geldt per direct het vervoersverbod.

Vervoersverbod

Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Daarnaast gelden aanvullende regels voor de jacht, zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meer nieuws