Terugblik 2018 - 2022: wethouder Anita Sørensen

Geplaatst op dinsdag 15 februari 2022

Binnenkort nemen we afscheid van het huidige college. De komende weken delen de wethouders graag hun terugblik op de afgelopen bestuursperiode met u. Vandaag laten we wethouder Anita Sørensen aan het woord.

Toen ik begin 2016 als wethouder begon in Maasdriel kon ik niet bedenken dat ik 6 jaar later nog steeds uw wethouder zou mogen zijn. Al deze jaren was ik verantwoordelijk voor zorg & welzijn, werk & inkomen en onderwijs & cultuur. Met heel veel plezier ga ik naar mijn werk en probeer ik binnen mijn takenpakket ons beleid en de uitvoering steeds beter te maken. Als dat lukt geeft dat een goed gevoel. Zoals voor die meneer die een mailtje stuurde hoe goed hij door ons was geholpen en hoe blij hij was met zijn nieuwe scootmobiel. Fijn om te horen!

Zorgvuldige beslissingen

Soms kunnen we een inwoner niet helpen, bijvoorbeeld omdat iemand niet aan de voorwaarden voor ondersteuning voldoet. Die beslissingen nemen we zorgvuldig, maar u begrijpt dat dit tot teleurstelling en soms boosheid kan leiden. Dat is niet leuk, maar ook dat hoort bij het werk van een wethouder.
De gemeenteraad stelt de (financiële) kaders vast waarbinnen ik mag werken. De woordvoerders van de verschillende partijen voor ‘mijn’ onderwerpen ken ik als positief kritisch. We hebben goede, en soms ook intense discussies gehad waardoor we gezamenlijk mooie stappen konden zetten voor onze inwoners.

Trots

Ik ben vooral trots op de extra aandacht die we nu als gemeente hebben voor eenzaamheid onder jong en oud, voor dementerenden en hun mantelzorgers, voor kunst en cultuur in de gemeente, voor kleine kinderen met een taalachterstand, en voor mensen in de bijstand die nog niet aan het werk kunnen. Tot slot ben ik er trots op dat ik, als enige vrouwelijke wethouder in het college, extra aandacht heb kunnen realiseren voor de positie van vrouwen in het algemeen, en in de politiek in het bijzonder. Daarom vraag ik u om met uw stem op 16 maart de Maasdrielse politiek meer gemêleerd te maken!

Wethouder Anita Sørensen

Anita Sørensen

Meer nieuws