Allemaal gezond in de Bommelerwaard

Geplaatst op dinsdag 18 januari 2022

Gezonder leven? Dat kan vaak al met kleine veranderingen in uw dagelijks leven. Wandel bijvoorbeeld iedere dag 20 minuten, slaap voldoende en verminder uw alcoholgebruik. Heeft u kinderen? Ga dan samen aan de slag. Ook wij helpen u graag om gezonder te gaan leven. Dat doen wij samen met onze partners.

Focus op 3 thema’s

Samen met de gemeente Zaltbommel en partners uit de Bommelerwaard ondertekenden we in december het Bommelerwaards preventieakkoord ‘Allemaal gezond in de Bommelerwaard’. Daarin staan afspraken over hoe we een gezonde leefstijl bij inwoners in de Bommelerwaard kunnen stimuleren. De eerste periode richten we ons vooral op de inwoners tot 18 jaar. We focussen ons op drie thema’s:

  • Gezond gewicht
  • Verminderen alcoholgebruik
  • Veerkracht vergroten

Samen aan de slag

Overtuigd van de meerwaarde van samenwerking ondertekende wethouder Anita Sørensen het preventieakkoord: “Onze gemeente biedt alle mogelijkheden voor een gezonde leefstijl. Toch valt er nog veel winst te behalen op het gebied van een gezond gewicht, vergroten van de veerkracht en alcoholgebruik. Samen met onze partners gaan we aan de slag om inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken op weg te helpen naar een gezondere leefstijl.”

Lees meer over het Bommelerwaards preventieakkoord.

Meer nieuws