Regels vuurwerk afsteken en carbidschieten

Geplaatst op donderdag 9 december 2021

Normaal gesproken mag u op oudjaarsavond tot en met 1 januari 2.00 uur consumentenvuurwerk afsteken. Net als vorig jaar, mag dat dit jaar niet. De verkoop en het afsteken van vuurwerk is tijdens de komende jaarwisseling verboden. Dit om extra druk op de zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes en trektouwtjes, dat jongeren vanaf 12 jaar mogen gebruiken.

Carbidschieten

Carbidschieten is in alle kernen alleen toegestaan op 31 december 2021 tussen 10.00 uur en 18.00 uur, als u vóór 24 december 2021 een melding heeft gedaan op de pagina carbidschieten. Ook dient u zich te houden aan de voorschriften uit de Algemeen Plaatselijke Verordening en de coronamaatregelen.

Meer nieuws