Strengere coronamaatregelen

Geplaatst op dinsdag 16 november 2021

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere druk op de zorg te voorkomen. Besmettingen ontstaan door contacten tussen mensen. Om elkaar beter te beschermen tegen de sterk toegenomen aanwezigheid van het virus, komen er aanvullende maatregelen. Deze zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag, zoals school, werk en sport, zoveel mogelijk door. In de avond wordt het aantal contactmomenten meer beperkt. Deze maatregelen zijn ingegaan op zaterdag 13 november en gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december. Op 3 december kijkt het kabinet hoe het gaat en of er op meer plekken een coronatoegangsbewijs komt.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meer nieuws