Altijd op de hoogte van besluiten in uw buurt

Geplaatst op dinsdag 16 november 2021

Besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving kunnen van invloed zijn op uw woonomgeving. De gemeente Maasdriel en andere overheidsorganisaties publiceren deze besluiten op Berichten over uw buurt. Hoe dit werkt, leggen we graag uit.

Hoe het werkt

Via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt zoekt u naar berichten van overheidsorganisaties, die invloed hebben op uw leefomgeving. U zoekt op basis van een postcode, huisnummer (niet verplicht) en straal. Het resultaat ziet u meteen in een lijst. U kunt het resultaat ook op de kaart bekijken. Het zoekresultaat kunt u verder verfijnen op onderwerp, publicatiedatum en zoekwoord. Vanuit het zoekresultaat kunt u doorklikken naar het bericht zelf. Deze berichten staan op de website officielebekendmakingen.nl.

Op zoek naar een ouder besluit?

Via Berichten over uw buurt zijn besluiten 2 maanden beschikbaar. Bent u op zoek naar een besluit dat ouder is dan twee maanden? Zoek dan op officielebekendmakingen.nl. Daar vindt u alle publicaties die betrekking hebben op uw omgeving.

Aanmelden voor de e-mailservice

Door u aan te melden voor de e-mailservice via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt blijft u automatisch op de hoogte van berichten over uw buurt. U kunt verschillende instellingen kiezen. Nadat u uw e-mailadres, postcode en eventueel uw huisnummer hebt opgegeven, bepaalt u uit welk gebied rondom uw adres u berichten wilt ontvangen. Op een kaartje wordt de grootte van het gekozen gebied getoond.

Daarna stelt u in welke categorie berichten u wilt ontvangen. Berichten uit de categorie ‘Rondom een adres’ hebben betrekking op een specifiek adres. Berichten uit de categorieën ‘Voorlichting’ en ‘Voorschriften & beleid’ hebben betrekking op de hele gemeente. ‘Bestemmingsplannen’ kunnen betrekking hebben op een adres of op de hele gemeente.

Als laatste bepaalt u van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Als u tevreden bent over de instellingen dan kunt u zich aanmelden en ontvangt u een bevestiging via e-mail.

Hoe vaak ontvangt u mail?

De service bekijkt elke dag of er nieuwe berichten zijn die aan uw aanvraag voldoen en stuurt die meteen door. Afhankelijk van de overheidsorganisaties en de berichttypen die u hebt gekozen, ontvangt u gemiddeld één keer per week een e-mail.

Meer nieuws