Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

Geplaatst op woensdag 13 oktober 2021

Beste inwoner van Maasdriel,

De maand oktober staat elk jaar in het teken van brandpreventie. Ofwel, het voorkomen van brand. Dit jaar is het campagnethema ‘Rookmelders redden levens’. Deze campagne is een initiatief van de brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Uw veiligheid is voor mij als burgemeester zeer belangrijk. Daarom vraag ik graag uw aandacht voor de campagne. 

Rookmelders kunnen uw leven redden

Wist u dat een brand al binnen 3 minuten tot levensgevaarlijke situaties kan leiden? Door rookmelders op te hangen vergroot u de kans dat u en uw huisgenoten op tijd worden gewaarschuwd en kunnen vluchten wanneer dat nodig is. Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in elke woning. Op iedere verdieping met een verblijfsruimte, zoals een slaap- of woonkamer, moet u dan minstens één rookmelder in de vluchtweg op hebben gehangen.

U bent zelf verantwoordelijk om de rookmelders op te hangen

Daarom brengen wij nu al de verplichting per 1 juli volgend jaar onder uw aandacht. Zo heeft u voldoende tijd om uw woning nog veiliger te maken. Huurt u een woning en hangen er nog geen rookmelders? Neemt u dan vooral contact op met uw verhuurder om goede afspraken te maken.

Wilt u weten wat voor rookmelders u op welke plek moet hangen?

Dan raad ik u aan om de uitlegvideo van brandweer Gelderland-Zuid te bekijken: Rookmelders redden levens of ga naar rookmelders.nl voor meer informatie.

Of kom langs bij de beleveniswoning op 27 en 28 oktober

In de speciale beleveniswoning van de brandweer leert u meer over brandveiligheid en het voorkomen van brandgevaarlijke situaties. Er zijn mensen van de brandweer aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden. In Maasdriel staat de beleveniswoning op 28 oktober van 14:00 tot 16:00 uur bij de Hubo in Kerkdriel (Industriestraat 3). In Zaltbommel kunt u de beleveniswoning op 27 oktober tussen 14:00 en 16:00 uur bezoeken op de parkeerplaats van de Gamma in Zaltbommel (Van Heemstraweg-Oost 10).

Ik kan mij voorstellen dat u vragen heeft over dit onderwerp

Neemt u dan gerust contact op met het team Brandveilig Leven van brandweer Gelderland-Zuid. Stuur een e-mail naar brandveiligleven@vrgz.nl of bel 088 45 75 403.

Samen werken we aan een veilig Maasdriel!

Met vriendelijke groet,
Henny van Kooten
burgemeester Maasdriel

Meer nieuws