Middag voor pleeggezinnen bij Hoppies

Geplaatst op maandag 20 september 2021

Op zaterdag 18 september was er een bijeenkomst voor pleeggezinnen in natuurspeeltuin Hoppies in Ammerzoden. Pleeggezinnen leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg voor kinderen die tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Daarvoor wilden de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel ze graag bedanken!

Zorg voor kwetsbare kinderen belangrijk

De middag werd geopend door wethouder Adrie Bragt uit Zaltbommel. Hij heette alle gezinnen welkom namens de colleges van Maasdriel en Zaltbommel. “Zorg voor kwetsbare kinderen is zo belangrijk. Pleeggezinnen vervullen in die zorg een zeer belangrijke rol. Daarom waarderen wij de inzet van de pleeggezinnen in de Bommelerwaard enorm. Als blijk van deze waardering is deze middag aangeboden. Een middag voor allen om te ontspannen, te spelen en ervaringen uit te wisselen.”

Spelen en ervaring uitwisselen

Tijdens de middag speelden de kinderen met elkaar in de natuurspeeltuin. Ze verdwaalden in het maisdoolhof, bouwden vlotten en andere leuke en leerzame activiteiten. Ondertussen ontmoetten de pleegouders elkaar en wisselden ervaringen uit. Als afsluiting van de middag stond er een heerlijk buffet klaar.

Week van de Pleegzorg

Van 3 tot en met 10 november 2021 is het de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek vragen we aandacht voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Op dit moment wachten er in Nederland ruim 800 kinderen op een pleeggezin. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Want ieder kind verdient het om zo thuis mogelijk op te groeien. Wilt u meer weten over pleegzorg? Bezoek dan het online platform voor de pleegzorg

Meer nieuws