Week van Lezen en Schrijven

Geplaatst op woensdag 1 september 2021

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vragen we samen met Taalhuis Maasdriel, Leerhuis Zaltbommel, Stichting Kompas, Koning Willen I College, Bibliotheek Rivierenland, ROC Rivor en de gemeente Zaltbommel extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in de Bommelerwaard. In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Verschillende activiteiten

Er zijn in de Week van Lezen en Schrijven verschillende activiteiten. Oma’s en opa’s kunnen met hun kleinkind(eren) naar de voorstelling ‘De brief voor de koning’ gaan kijken. Of kom naar de open inloop voor hulp bij het invullen van formulieren en het lezen van moeilijke brieven. Ook is er een workshop over veilig kopen en verkopen via internet.

Meer informatie

Wilt u het aanbod bekijken? Kijk dan op kompasbommelerwaard.nl.

Meer nieuws