Onderhoudswerkzaamheden Hedelse brug: vanaf maandag tijdelijk één fietspad open

Geplaatst op vrijdag 2 juli 2021

Maandag 5 juli start aannemer GSB in opdracht van Rijkswaterstaat met onderhoudswerkzaamheden aan de Hedelse brug. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot en met eind oktober.

De boog- en liggerbrug over de Maas stamt uit 1938 en wordt intensief gebruikt. Daarom is er periodiek onderhoud nodig. Zo wordt er een aanrijdschade aan de stalen boogconstructie hersteld en wordt de brug opnieuw geverfd. In de juli en augustus worden de lichtmasten om en om tijdelijk verwijderd, waarna deze in een speciale hal opnieuw geconserveerd (geverfd) worden. Op deze manier is er altijd voldoende verlichting op de brug aanwezig. Meteen na de vakantie worden de fietspaden voorzien van een nieuwe slijtlaag en nieuwe markering en tenslotte worden de voegovergangen vervangen en wordt de rijbaan opnieuw geasfalteerd.

Toegankelijkheid brug

GSB plant de werkzaamheden qua tijd en werklocaties zó, dat de hinder tot een minimum beperkt blijft. Door zoveel mogelijk werk vanaf het fietspad uit te voeren, kan de rijbaan tijdens een groot deel van de stremming openblijven. Aannemer GSB zorgt ervoor dat altijd één van de twee fietspaden over de brug openblijft. Om en om worden de fietspaden afgesloten gedurende de periode van uitvoering. Van 5 tot en met 16 juli is het oostelijke fietspad dicht. Fietsers en voetgangers worden voor de brug naar de juiste zijde omgeleid. Om de voegovergangen en het asfalt te vervangen, de aanrijdschade te repareren en een deel van de conserveringswerkzaamheden uit te voeren, moet de rijbaan van de brug tijdelijk worden afgesloten. De exacte data voor deze afsluiting zijn nog niet bekend. Meer informatie leest u op de website van Rijkswaterstaat.

Meer nieuws