Officiële opening Two Rivers Marathon parcours

Geplaatst op zaterdag 26 juni 2021

Samen met gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en het Waterschap en vele vrijwilligers heeft de organisatie van Two Rivers een permanente markering langs de route geplaatst. De marathon van Two Rivers was eerst alleen te lopen voor mensen die zich hadden ingeschreven. Nu is de route goed aangegeven en voor iedereen te lopen.

Informatieboekje

Op 26 juni vond de officiële opening plaats. Daarbij werd ook het 1e exemplaar van het informatieboekje met routekaart overhandigd aan de wethouders Erik van Hoften van gemeente Maasdriel en Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel.

Two Rivers

De Two Rivers Marathon is een marathon in hartje Nederland. De route gaat door de Bommelerwaard met 42 kilometer over de prachtige dijken van de Waal en de Maas.

Routekaart parcours

De start en finishlijn van de Two Rivers Marathon ligt op de Markt in Zaltbommel. Als loper ga je vervolgens rechtdoor de Waterpoort door, ga je linksaf en volg je ‘gewoon’ de bordjes en ben je hier 42,2 kilometer later weer terug. Het informatieboekje met routekaart komt te liggen bij de horeca langs de route, bij Toeristisch Recreatief Informatie Punten en bij diverse winkels in de Bommelerwaard.

Bekijk de route in vogelvlucht via YouTube

Bekijk de route op de website van Two Rivers Marathon

Waardering burger initiatief

Toen de initiatiefnemers zich met het idee bij de gemeente melden van een permanente route was er direct enthousiasme. Wethouder Posthouwer: “Het evenement is door de jaren heen een icoon geworden, en dat je het nu elk uur, elke dag kunt lopen is geweldig! Een onderstreping van het succes. Dat de Two Rivers Marathon vanwege corona niet georganiseerd kon worden was natuurlijk een tegenvaller, maar deze die-hards laten zich niet uit het veld slaan; dat blijkt.” Overigens is de zevende editie als compleet evenement op 6 februari 2022 gepland. Iedereen kan alvast gaan oefenen.

Op eigen gelegenheid de Two Rivers Marathon lopen

Mensen kunnen voortaan op eigen gelegenheid de route, of delen ervan, lopen. Wethouder Van Hoften: “Deze permanente markering van het parcours draagt bij aan het sportakkoord dat wij als gemeente hebben vastgesteld. Naast onze eigen inwoners, bieden wij voor iedereen de mogelijkheid om te sporten en te bewegen.”

Streekmarketing Zaltbommel

De route betreft een rondje en gaat langs alle mooie plekken uit de Bommelaardwaard. Er is zoveel te beleven in deze omgeving. En juist voor degene die de auto kunnen of willen laten staan. Er zijn wandel en fietsroutes. Een verwijzing naar de route staat ook op de website van Beleef Bommelerwaard.

Meer nieuws