Ontmoet nu live Romeinen langs de Maas

Geplaatst op vrijdag 18 juni 2021

De fietsroute 'Tempels langs de Maas' is op 18 juni geopend. Hiermee is de rijke geschiedenis nu, 2000 jaar later, weer zichtbaar in het landschap van Gelderland en Noord-Brabant. Onderweg staat u als fietser oog in oog met levensgrote Romeinen, bijvoorbeeld bij Bato’s Erf in Heerewaarden, en hun ongekende tempels in Empel en Maren-Kessel. Via informatieborden en een routeapp ontdekt u nog meer over het leven en het landschap in dit boeiende tijdperk. Op de eierrotonde bij Alem is onder andere een informatiebord te vinden.

Tempels langs de maas Audiosilhouet Heerewaarden
Audiosilhouet bij Bato’s Erf in Heerewaarden

Samenwerking Tempels langs de Maas

Samen met Stichting Tempel van Empel, Provincie Noord-Brabant en de gemeentes Oss, ’s-Hertogenbosch en West Maas en Waal sloegen we de handen ineen om het verleden weer zichtbaar te maken. Samen realiseerden we deze 47 kilometer lange fietsroute door twee provincies. Wethouder Jan-Hein de Vreede: “Daar waar de rivier in de Romeinse tijden al symbool stond voor handel, staat Maasdriel vandaag de dag nog steeds bol van ondernemerschap. Laat u zich ook langs deze prachtige waterrijke omgeving leiden op de fiets?”

Meer informatie

Ontdek het Romeinse verleden via de gratis app ‘Erfgoed ’s-Hertogenbosch’ voor iPhone en Android. Download de app en ga in het onderdeel ‘Route’ naar 'Tempels langs de Maas'. De app laat de route zien en geeft een seintje op locatie wanneer er interessante info beschikbaar is. Meer informatie vindt u op www.tempelslangsdemaas.nl.

Tempels langs de Maas route app op mobiel

Meer nieuws