Basisschoolkinderen maken kennis met Anne Frank

Geplaatst op dinsdag 4 mei 2021

Onze vrijheid is niet vanzelfsprekend. Dat ervaarde ook Anne Frank. Het meisje dat wereldberoemd werd door het dagboek dat zij schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen zij zat ondergedoken in een Amsterdams achterhuis. Om de jonge kinderen in onze gemeente kennis te laten maken met Anne Frank en de herinnering aan haar levend te houden, kregen zij van wethouder Anita Sørensen de Anne Frank Krant uitgereikt.

Wethouder Sørensen: “Anne Frank werd het symbool voor onderdrukking van mensen. Die onderdrukking was er vroeger, maar is er nu nog steeds. Op vele plekken in de wereld strijden dagelijks mensen voor hun vrijheid. Daarbij zijn ontelbaar veel slachtoffers gevallen. Hen herdenken we vandaag, op 4 mei. Morgen, op 5 mei, vieren we onze vrijheid. Dat doen we in Nederland al 76 jaar. Die vrijheid willen we koesteren en doorgeven aan onze kinderen, omdat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is.”

Meer nieuws