Vrijwilligerscampagne Mensen maken Maasdriel van start

Geplaatst op vrijdag 9 april 2021

In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 zet de gemeente Maasdriel, samen met Welzijn Bommelerwaard, Maasdrielse vrijwilligers in het zonnetje. Het motto hierbij is ‘Mensen maken Maasdriel’. De vrijwilligerscampagne vraagt aandacht voor het belang van vrijwilligers en heeft als doel inwoners van Maasdriel te inspireren om zich in te zetten voor de lokale maatschappij.

Op vrijdag 9 april trapte wethouder Anita Sørensen de campagne ‘Mensen maken Maasdriel’ af met de overhandiging van een kistje koekjes aan Burenhulp Heerewaarden. Hiermee bedankt zij deze vrijwilligers symbolisch voor het goede werk dat zij verrichten. Wethouder Sørensen: “Maasdriel heeft enorm veel vrijwilligers, die hard nodig zijn. Burenhulp Heerewaarden staat voor mij symbool voor het vrijwilligerswerk in de hele gemeente. De steun die deze vrijwilligers bieden aan een ander en daarmee aan de maatschappij is heel divers: van kleine klusjes in huis tot aan het invullen van ingewikkelde formulieren. Een groot compliment voor Burenhulp en voor alle vrijwilligers in Maasdriel!”

Waarom Mensen maken Maasdriel?

Nederland telt bijna 7 miljoen vrijwilligers. Ook in Maasdriel zijn honderden vrijwilligers actief bij verenigingen, kerken, maatschappelijke organisaties, zorginstellingen, in de natuur en in de dorpen en wijken. Dat is geweldig! Daarom geven de gemeente Maasdriel en Welzijn Bommelerwaard bekendheid aan dit zinvolle werk. Ongeveer de helft van de Nederlanders boven de 15 jaar verricht geen vrijwilligerswerk. Dat biedt perspectief om ook die groep te inspireren om zich in te zetten voor de lokale maatschappij. Vrijwilligerswerk voor de omgeving waar je woont en leeft geeft veel voldoening. Daarom is er in het ‘Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet’ aandacht voor de waarde van vrijwilligerswerk. ‘Mensen maken Maasdriel’ geeft het vrijwilligerswerk in Maasdriel een impuls.

Meer mensen maken Maasdriel

Tot en met eind 2021 zet de gemeente Maasdriel, samen met Welzijn Bommelerwaard, steeds een andere club vrijwilligers in het zonnetje. Ook vraagt Welzijn Bommelerwaard dit jaar op andere manieren aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk. Zo ontwikkelt zij bijvoorbeeld een portrettengalerij van vrijwilligers en volgen er workshops voor vrijwilligers om zich verder te ontwikkelen.

Ook vrijwilliger worden in Maasdriel?

Vele handen maken licht werk. Welzijn Bommelerwaard helpt inwoners van Maasdriel graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie op www.welzijnbommelerwaard.nl.

Meer nieuws