Coronamaatregelen per 16 maart

Geplaatst op dinsdag 9 maart 2021

Op maandag 8 maart gaven minister-president Rutte en minister De Jonge een persconferentie over het coronavirus en de maatregelen. Zij maakten bekend dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met 30 maart. Wel zijn er enkele aanpassingen van de maatregelen per 16 maart:

  • Zwemles is mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.
  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten met maximaal 4 personen op 1,5 meter afstand sporten op een sportaccommodatie. 
  • Voor winkels geldt dat er twee klanten per verdieping binnen mogen zijn of één klant per 25 vierkante meter. Er mogen maximaal 50 klanten tegelijk in de winkel aanwezig zijn. Nog steeds geldt de regel dat men minimaal 4 uur van tevoren een afspraak moet maken en dat een tijdvak minimaal 10 minuten duurt.

Avondklok

De avondklok wordt verlengd tot 31 maart 4:30 uur. De avondklok geldt ook tijdens de Tweede Kamerverkiezing op 15, 16 en 17 maart. Bent u op deze dagen na 21:00 uur op straat, omdat u uw stem heeft uitgebracht of omdat u op woensdag het tellen van de stemmen wilt bijwonen of heeft bijgewoond? Dan volstaat die mededeling op het moment dat u wordt gecontroleerd.

Reizen

Het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland wordt verlengd tot en met 15 april. Reis alleen naar het buitenland als dit echt noodzakelijk is. Tijdens de volgende persconferentie op 23 maart volgt een reisadvies voor de meivakantie.

Basismaatregelen

Hoe beter we ons aan de basisregels houden, hoe minder besmettingen er zijn. Het naleven van de basismaatregelen en het beperken van contacten is daarom nog steeds zeer belangrijk.

Meer informatie

Kijk voor een overzicht van alle maatregelen op de website van de Rijksoverheid. Daar vindt u ook de tekst van de persconferentie in eenvoudige taal.

Meer nieuws