TONK biedt tijdelijke ondersteuning bij betalen vaste woonlasten

Geplaatst op woensdag 3 maart 2021

De gemeente wil mensen helpen die moeite hebben om hun woonlasten te betalen als gevolg van de coronacrisis. Door de coronamaatregelen raakten mensen hun baan kwijt en kunnen veel ondernemers hun werk niet of maar deels uitoefenen. Zij hebben op dit moment minder inkomen. Dat maakt het lastig om de vaste woonlasten te betalen. Denk daarbij aan de huur, de hypotheekrente en de kosten van gas, water en licht. Daarom is er de TONK-regeling: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. De TONK geldt met terugwerkende kracht van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.

Wethouder Anita Sørensen: “We willen iedereen die het op dit moment financieel moeilijk heeft zo goed mogelijk helpen. Ondernemers die hun inkomsten flink achteruit zagen gaan, maar ook getroffen huishoudens. Veel huishoudens hebben minder inkomsten, waardoor zij moeite hebben met het betalen van de vaste lasten. Een uitkering biedt niet altijd uitkomst. We hopen dan ook dat inwoners en ondernemers zich melden, de regeling is er immers niet voor niets!”

Aanvragen

Sinds 1 oktober 2021 is het niet meer mogelijk om deze regeling aan te vragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Meer nieuws