Stem op uw favoriete Maasdrielse kunstwerk!

Geplaatst op dinsdag 2 maart 2021

Achttien Maasdrielse kunstenaars zonden de afgelopen maanden dertig kunstwerken in voor het project Kunst in de Gemeente Maasdriel. Een vakjury nomineerde tien van die kunstwerken, waarop inwoners nu kunnen stemmen. Uit de beste drie kiest de vakjury een winnend kunstwerk, dat een jaar lang in het gemeentehuis geëxposeerd wordt.

Uw stem telt!

Stem vóór 1 april op de website van Kunst in de gemeente. Samen met andere inwoners van Maasdriel bepaalt u welke drie kunstwerken naar de finale gaan. Ook zijn we van plan om enkele andere ingezonden kunstwerken tijdelijk tentoon te stellen in de Bommelerwaard.

Kunstwerken van lokale kunstenaars

De tien genomineerde kunstwerken komen van de hand van de volgende lokale kunstenaars: Ad de Rouw (Kerkdriel), Anny Klip-van den Anker (Ammerzoden), Bertus de Leeuw (Kerkdriel), Diny Hooijmans (Kerkdriel), Ellen Holleman (Rossum), Jan van Hekezen (Rossum), Joris Baudoin (Heerewaarden), Loes van Glabbeek van den Berk (Ammerzoden), Rob Reis (Rossum) en Truus Brands (Hurwenen).

Vakjury

Uit de dertig inzendingen nomineerde een vakjury tien kunstwerken. De Maasdrielse vakjury bestaat uit: Anita Sørensen (wethouder cultuur), Susan Hoskam (inwoner), Roland Gieles (kunsthistoricus en curator van museum Stadskasteel Zaltbommel), René van Cromvoirt (inwoner) en Mariella van Heck (cultuurcoach bij stichting Welzijn Bommelerwaard). U kunt tot en met 31 maart uit de tien genomineerde kunstwerken een top drie kiezen. De vakjury kiest daaruit het winnende kunstwerk, dat een jaar lang in het gemeentehuis geëxposeerd wordt.

Meer nieuws