Coronaproof het ijs op of de sneeuw in

Geplaatst op vrijdag 5 februari 2021

Er is winters weer in aantocht. Als u wilt genieten van de sneeuw of het ijs, blijft de oproep gelden om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken. De andere regels van de lockdown blijven uiteraard ook van kracht.

Wat mag wel binnen de coronamaatregelen?

Volgens de huidige regels mag u naar buiten met mensen van uw eigen huishouden. Of alleen met één iemand van buiten het eigen huishouden. Dat betekent dat sneeuwballen gooien met het eigen huishouden mag. Schaatsen mag, met één vriend of vriendin, dus in een groepje van twee mensen.

Waar is schaatsen toegestaan in Maasdriel?

Schaatsen is toegestaan op permanente buitenschaatsbanen, 'vaste' ijsbanen (vaste constructies die bij winters weer onder water worden gezet) en tijdelijke ijsbanen (tijdelijke constructies die alleen worden opgebouwd bij winters weer op bestaande buitensportaccommodaties). Voor deze schaatsbanen gelden de regels van buitensportaccommodaties. 

Meer nieuws