Denkt u mee over een klompenpad in Velddriel?

Geplaatst op dinsdag 26 januari 2021

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Velddriel? Meld u dan aan voor de digitale startavond op dinsdag 16 februari om 19:00 uur. Dorpsraad Velddriel, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Maasdriel willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt.

Vierde Klompenpad in Maasdriel

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie. Het pad in Velddriel wordt het vierde Klompenpad in Maasdriel. Daarnaast heeft Maasdriel het Baanbrekerpad (Well/Ammerzoden), Alemschepad (Alem) en Zandslagenpad (Rossum/Hurwenen).

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Tevens zijn de initiatiefnemers aanwezig, die eerder al met het idee kwamen voor een Klompenpad rondom Velddriel. Alle aanwezigen krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën en hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun aanvullende ideeën voor de route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Wilt u deelnemen aan deze digitale informatieavond?

Dan kunt u zich aanmelden via www.landschapsbeheergelderland.nl/startavond-velddriel. Na aanmelden ontvangt u een link om deel te kunnen nemen aan de digitale bijeenkomst.

Heeft u vragen over deze avond?

Dan kunt u terecht bij Bjorn van As van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via 06 29 32 16 72.

Meer nieuws