Een 2e leven voor perenbomen!

Geplaatst op donderdag 21 januari 2021

Voor de ontwikkeling van de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel heeft de gemeente een perceel aangekocht. Op dit perceel staan 2.000 perenbomen. Normaal gesproken worden bomen gerooid om plaats te maken voor werkzaamheden. Maar met het oog op duurzaamheid en het klimaat hebben we bekeken of we deze bomen een 2e leven kunnen geven.

Perenbomen in boomgaard Kerkdriel

Daarbij kwamen we uit bij Stichting Insert, een innovatief circulair platform dat streeft naar hergebruik van groen. Zij zetten zich in om bomen en heesters die al jaren de tijd hebben gehad niet te verspillen, maar juist circulair te verplanten. Samen hebben we de bomen onderzocht op levensrestduur en verplantbaarheid. Daarna is Insert begonnen met het aanbieden van de bomen aan andere gemeenten, hoveniers en bedrijven in het groensegment. Op dit moment staat de teller op 400 bomen, die dankzij dit initiatief een 2e leven krijgen. Een prachtig resultaat!

Meer nieuws