Mondkapjes voor mensen met een laag inkomen

Geplaatst op vrijdag 6 november 2020

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel stellen gratis wasbare mondkapjes beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. Omdat het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes dringend geadviseerd wordt, willen de beide gemeenten deze inwoners tegemoetkomen. Het kopen van wegwerpmondkapjes kan een grote kostenpost zijn voor huishoudens met een laag inkomen.

Verspreiding via consulenten en voedselbank

Voedselbank Bommelerwaard, consulenten schuldhulpverlening en de consulenten van bijzondere bijstand verstrekken de mondkapjes. Zij hebben dagelijks contact met inwoners die in de doelgroep vallen en kunnen goed inschatten hoeveel mondkapjes er verstrekt moeten worden.

Ophalen op het gemeentehuis

Voor inwoners met een laag inkomen die op korte termijn geen contact met de consulenten hebben, ligt er een mondkapje klaar bij de balie van het gemeentehuis. Dit is zolang de voorraad strekt.

Meer nieuws