Gedeeltelijke lockdown om coronabesmettingen terug te dringen

Geplaatst op woensdag 14 oktober 2020

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft gisteren besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.

Aangescherpte maatregelen

Vanaf 14 oktober 22.00 uur gelden de aangescherpte maatregelen, onder andere voor het ontvangen van bezoek thuis, groepen, de horeca, evenementen en sporten. Alle maatregelen met een uitgebreide toelichting vindt u op de website van de Rijksoverheid.

(PDF, 206.0 kB)

Klik op de afbeelding om deze in het groot te bekijken.

Basisregels

Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen kunnen houden en de basisregels blijven volgen. Iedereen met klachten laat zich testen en mensen met een positieve testuitslag blijven thuis. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen.

Vragen?

Heeft u vragen over het coronavirus? U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

Meer nieuws