Pleegzorggezinnen uit de Bommelerwaard in het zonnetje gezet

Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2020

Ons college en het college van Zaltbommel waarderen de inzet van de pleegouders in de Bommelerwaard enorm. Daarom bieden wij hen als blijk van waardering een gezellig dagje uit in de Bommelerwaard aan. De brief met voucher voor een dagje uit belandt in de week van 12 oktober in de brievenbus bij pleeggezinnen.

Wethouder Sørensen reikte op 9 oktober namens beide gemeenten aan Annemarie de Bie, jeugdzorgwerker pleegzorg van Entréa-Lindenhout, de eerste voucher (op anderhalve meter afstand) uit. Entréa-Lindenhout begeleidt samen met Oosterpoort, Stichting Timon en de William Schrikker Groep de pleeggezinnen in de Bommelerwaard.

Pleeggezinnen een dagje uit

Elk pleeggezin krijgt in de week van 12 oktober een brief met een voucher voor een leuk dagje uit thuisgestuurd. Bent u pleeggezin in de Bommelerwaard en krijgt u onverhoopt geen brief? Neem dan contact op met uw gemeente via telefoonnummer 14 0418.

Pleeggezin van groot belang

De gemeenten in de Bommelerwaard vinden de pleeggezinnen van groot belang. Wethouder Sørensen van de gemeente Maasdriel: “Het is heel ingrijpend voor kinderen als zij (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Daarom is het zo belangrijk dat er mensen zijn die deze kinderen in hun gezin verwelkomen. Deze pleeggezinnen in de Bommelerwaard bieden wij graag een gezellig dagje uit, als blijk van onze waardering.” Wethouder Bragt van de gemeente Zaltbommel: “Als gemeente vinden wij het belangrijk dat we onze jeugdigen een veilig thuis kunnen bieden.”

Twee informatieavonden volgen in november

Naast het uitgeven van de vouchers organiseren wij in november ook twee informatieavonden (onder voorbehoud van de corona-maatregelen) over het pleegouderschap. Wethouder Bragt: “De bijeenkomst voor potentiele pleegouders vorig jaar in beide gemeenten was een succes en werd gewaardeerd, dat willen we graag herhalen”. Nadere informatie over de avonden volgt.

Meer nieuws