Onderzoek contactpersonen graven gemeentelijke begraafplaatsen

Geplaatst op dinsdag 15 september 2020

Maasdriel heeft 5 gemeentelijke begraafplaatsen:
• Heerewaarden - Heerewaardensestraat;
• Hedel - Kerkstraat;
• Hurwenen - Dorpsstraat;
• Rossum - Burg. Van Randwijckstraat en H.C. de Jonghweg.

Het is belangrijk dat de gemeente weet wie de contactpersoon (of rechthebbende) van elk graf is. Op dit moment is dit voor een aantal graven niet bekend. We gaan daarom vanaf 2020 op zoek naar deze contactpersonen. Het onderzoek duurt per begraafplaats ongeveer één jaar. Meldt zich in dat jaar geen contactpersoon? Dan vervallen de graven aan de gemeente. Wij beslissen vervolgens wat er met het graf gebeurt. In sommige gevallen betekent dit dat graven geruimd worden om plaats te maken op de begraafplaats.

Op welke begraafplaats staan de bordjes nu?

We zijn in maart begonnen op het oude gedeelte van de begraafplaats aan de Burg. van Randwijckstraat in Rossum. Vanaf deze week staan de bordjes ook op de begraafplaats aan de Kerkstraat in Hedel. Bij verschillende graven worden bordjes geplaatst. Staat er een bordje bij het graf dat u bezoekt? Kijk dan op het informatiebord van de begraafplaats voor meer informatie. Hierop staat wat u kunt doen en voor welke datum u dat moet doen.

Meer nieuws