Energieloket Maasdriel klaar voor energie-advies!

Geplaatst op donderdag 10 september 2020

Op woensdag 9 september opende de gemeente Maasdriel Energieloket Maasdriel. Hiermee helpt de gemeente haar inwoners met het energiezuinig maken van hun woning. Huiseigenaren kunnen bij het energieloket terecht voor gratis en onafhankelijk advies.

Energie-adviseur Sjaak van Balen zit iedere woensdagmiddag klaar om huiseigenaren uit de gemeente Maasdriel te adviseren over het energiezuinig maken van hun woning. Van Balen: ”Als je je huis energiezuinig wilt maken, is dat niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar wat is nou geschikt voor je eigen woning? Ik wijs mensen ook graag op subsidies en andere regelingen die het wellicht aantrekkelijker kunnen maken om je huis te verduurzamen. Een afspraak maken voor een gesprek levert vaak heel wat duidelijkheid op!”

De heer en mevrouw Zwanenberg bezochten als eersten het energieloket. Aanleiding voor het bezoek van de familie Zwanenberg was het feit dat de Cv-ketel aan vervanging toe is en ze zich nu oriënteren op een toekomstgerichte oplossing zoals een warmtepomp. “We hebben meerdere adviezen en offertes ontvangen van leveranciers. We komen nu naar Energieloket Maasdriel voor onafhankelijk advies over wat verstandig is in onze situatie.” Naast antwoord op hun vragen kregen de heer en mevrouw Zwanenberg ook een duurzame attentie mee. Dat krijgt iedereen die in september (op afspraak) op het spreekuur komt. Na hun bezoek aan het spreekuur werd de familie nog verrast met een boeket bloemen door Erik van Hoften, wethouder Duurzaamheid. Van Hoften: “Ik ben blij dat inwoners nu ook zelf binnen kunnen lopen voor advies over de verduurzaming van hun woning. Heel veel mensen zitten met vragen over wat nu verstandig is om mee te beginnen of vragen over bijvoorbeeld offertes. Energieloket Maasdriel helpt daarbij en geeft onafhankelijk advies.”

Energieloket Maasdriel

Energieloket Maasdriel is gevestigd in het gemeentehuis van Maasdriel: Kerkstraat 45, Kerkdriel. Het energieloket is op afspraak geopend op woensdagmiddag tussen 13.30 – 16.30 uur. Afspraken kun je telefonisch maken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via 0345 504012 of per e-mail via maasdriel@energieloketrivierenland.nl. Ook is het energieloket via mail en telefoon bereikbaar voor vragen.

Meer informatie leest u op de pagina energieloket.

Meer nieuws