Actualisatie noodverordening per 1 juli

Geplaatst op dinsdag 30 juni 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 30 juni 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. Deze geldt vanaf 1 juli.

De versoepelingen per 1 juli bieden vooral meer mogelijkheden om met een groter aantal personen bijeen te komen in horeca, het openbaar vervoer, kleinschalige evenementen en sport. De norm van 1,5 meter blijft essentieel. Omdat dit in het openbaar vervoer niet realiseerbaar is, blijven niet-medische mondkapjes daar verplicht. Ook kan het onderwijs na de zomervakantie op locatie weer voor alle leeftijden lessen aanbieden.

Bekijk de meest actuele versie van de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (PDF, 208.6 kB) met de toelichting (PDF, 179.6 kB).

Meer nieuws