Concept Regionale Energiestrategie (RES) vastgesteld

Geplaatst op donderdag 28 mei 2020

Gemeenteraad van Maasdriel heeft ingestemd met het concept bod

In Rivierenland is op 31 maart de Regionale Energiestrategie (RES) in concept voorgelegd aan de colleges van de acht regiogemeenten. Op woensdag 27 mei heeft de gemeenteraad van Maasdriel ingestemd met het concept bod. Het regionale bod bestaat uit 42 windmolens (waarvan 3 in Maasdriel) en 176 hectare zonnevelden. De ambitie van alle regiogemeenten is om dit bod te verdubbelen en zo meer bij te dragen aan de doelen uit het Klimaatakkoord en het Gelders Energieakkoord. Daarom wordt in alle gemeenten beleid voor grootschalige energieopwekking voorbereid en werken we regionaal aan een RES bod 1.0 in 2021.

Lees meer informatie over de RES op deze pagina.

Meer nieuws