Eerste woningen Weteringshoek in Rossum opgeleverd

Geplaatst op woensdag 20 mei 2020

Woensdag 20 mei overhandigde wethouder De Vries, op gepaste afstand, de sleutel aan één van de eerste bewoners van de Zonnebaars. De Zonnebaars is de eerste nieuwe straat in het nieuwbouwplan Weteringshoek in Rossum. De sleuteloverdracht vond plaats op de plek waar wethouder De Vries een jaar geleden de eerste paal de grond in boorde. Afgelopen week zijn de eerste woningen opgeleverd, waaronder 12 huurwoningen aan de Graskarper.

Leefbaarheid

Wethouder De Vries is verheugd met deze impuls voor Rossum: “Ik ben blij dat er eindelijk weer gebouwd is in Rossum. Dit draagt bij aan de leefbaarheid van de kern. Het nieuwbouwplan biedt kansen voor verschillende doelgroepen van jong tot oud, die niet meer vanzelfsprekend buiten de kern op zoek hoeven naar een nieuwe woning.”

Woningbouwplan Weteringshoek

De nieuwe wijk Weteringshoek bevindt zich aan de westzijde van Rossum, tussen de Hogeweg, Weteringshoek en de Rietvoorn. Het project bestaat uit 67 woningen, waarvan 12 huurwoningen en 5 vrije kavels. Negen huurwoningen zijn bestemd voor sociale huur. Er zijn nog 3 vrije kavels en één vrijstaande woning beschikbaar. 

Werken volop door

Ondanks het coronavirus wordt er, met passende maatregelen, volop doorgewerkt in Rossum. Afgelopen week zijn de eerste koop- en huurwoningen opgeleverd. Van Wanrooij Projectontwikkeling verwacht dat voor de bouwvakantie in juli alle overige woningen opgeleverd worden. Ook zijn dan de wegen klaar. In het najaar volgt het groen en de nieuwe speeltuin.

Meer nieuws