Kent u iemand die een lintje verdient?

Geplaatst op dinsdag 19 mei 2020

Kent u iemand die een lintje verdient?

Een Koninklijke onderscheiding is een onderscheiding voor iemand die zich maatschappelijk bijzonder verdienstelijk maakt.  Deze onderscheiding in Nederland is onderverdeeld in twee orden: de orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal deze vragen met ‘ja’ beantwoorden. Want overal zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Net als iedereen met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moet iemand ze wel eerst voordragen. U kunt daarvoor zorgen. Want iedereen kan iemand voordragen voor een lintje. Kent u iemand die zich minimaal vijftien jaren aaneengesloten buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt en nog steeds maakt voor onze maatschappij? Dan kunt u deze persoon voordragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Voorwaarden

Wilt u weten of iemand in uw omgeving voorgedragen kan worden? Kijk dan op www.lintjes.nl voor de belangrijkste voorwaarden. Daar vindt u ook het formulier ‘Voorstel tot de verlening van een Koninklijke onderscheiding’.

Dien het voorstel op tijd in

Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenoemde ‘Lintjesregen’ op maandag 26 april 2021 wordt uitgereikt? Dien dan het volledige voorstel vóór 27 juni 2020 bij de burgemeester in. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid? Dan dient u het volledige voorstel tenminste zes maanden van tevoren naar de burgemeester te sturen. Bent u van plan een aanvraag in te dienen, neemt u dan vooraf contact op met Kabinetszaken. Wij kunnen uw aanvraag vast met u doornemen.

Meer informatie

Voor informatie over Koninklijke onderscheidingen en het indienen van een voorstel kunt u ook terecht bij Kabinetszaken.
Telefoon: 14 0418 of via info@maasdriel.nl

Meer nieuws