Actualisatie noodverordening coronavirus Gelderland-Zuid vanaf 11 mei 2020

Geplaatst op zaterdag 9 mei 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 9 mei 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (PDF, 169.6 kB) aangepast en vastgesteld. In de nieuwe noodverordening zijn de aangekondigde versoepelingen per maandag 11 mei  opgenomen.

De eerdere noodverordening van 28 april 2020 komt daarmee te vervallen.

Samenleving aan zet

Er komt stap voor stap meer ruimte na een periode van strenge maatregelen. Dit kan alleen als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen, want alleen samen krijgen we corona onder controle. Geef elkaar de ruimte, vermijd drukte en denk aan de hygiëne maatregelen. Deze nieuwe fase van versoepeling vraagt ook meer om lokaal maatwerk. Niet iedere gemeente is hetzelfde en niet iedere gemeente loopt tegen dezelfde dilemma’s aan.

Burgemeester Van Kooten: "Help elkaar om deze nieuwe 1,5 meter samenleving vorm te geven en respecteer ieders ruimte. We kunnen weer buiten sporten, basisscholen zijn open en ook een bezoek aan de kapper is weer mogelijk. Binnenkort zullen vooralsnog ook de restaurants, terrassen en culturele instellingen weer openen. Zij zorgen zelf voor de 1,5 meter inrichting van hun locatie. Deze positieve ontwikkelingen kunnen alleen een vervolg krijgen als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid blijven nemen. We hebben het grotendeels zelf in de hand. We doen het voor elkaar. We zijn niet van plan om op elk detail te gaan controleren, al treden we natuurlijk wel op bij excessen. De samenleving is nu aan zet.”

Meer nieuws