Thuis stilstaan bij 4 en 5 mei

Geplaatst op donderdag 30 april 2020

Dit jaar staan we vanuit huis stil bij 4 en 5 mei. In de gemeente Maasdriel zijn er geen activiteiten rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. De maatregelen die gelden in de aanpak van het coronavirus hebben ook een streep gezet door het leggen van kransen in onze 11 kernen en het samen stilstaan bij hen die sneuvelden. Daarom legde het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel een symbolische krans op de gemeentepagina in Het Carillon van 29 april, begeleid door een open brief:

Alternatief programma

Kijk op www.4en5mei.nl voor een alternatief programma van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. U kunt de Nationale Herdenking live volgen bij de NOS.

Aangepast vlagprotocol

Het Nationaal Comité roept alle Nederlanders op om op 4 mei de gehele dag de Nederlandse vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei kunt u de vlag uitsteken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.

Meer nieuws