Tegemoetkoming incontinentiemateriaal vanaf nu aan te vragen

Geplaatst op donderdag 30 april 2020

Inwoners van de gemeente Maasdriel die incontinentiemateriaal moeten gebruiken, kunnen vanaf vandaag een bijdrage in de extra kosten aanvragen. Wethouder Van Hoften: “Incontinentiemateriaal moet op dit moment nog als restafval worden aangeboden. Om gebruikers van incontinentiemateriaal tegemoet te komen in de afvalkosten, kunnen zij een tegemoetkoming van € 124,80 aanvragen. De vergoeding is gebaseerd op het aanbieden van 2 extra restafvalzakken van 30 liter per week naast het reguliere restafval.” De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 en duurt tot en met het einde van het jaar.

Aanvraag

De vergoeding is bestemd voor mensen die thuis wonen en incontinentiemateriaal moeten gebruiken. Voor mensen die in het verzorgingstehuis woonachtig zijn, wordt het incontinentiemateriaal bedrijfsmatig afgevoerd. De tegemoetkoming is op dit moment nog niet bestemd voor medisch afval. Komt u in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming incontinentiemateriaal, dan kunt u die nu aanvragen.

Proef

De regeling wordt uitgevoerd als proef voor de duur van één jaar. Na een half jaar worden de eerste resultaten geëvalueerd. In het tweede half jaar van de proef wordt beslist over een eventueel vervolg na 2020.

Meer nieuws