Koningsdag is dit jaar Woningsdag

Geplaatst op maandag 20 april 2020

Op 27 april vieren we dit jaar geen Koningsdag, maar Woningsdag. We vieren Koningsdag namelijk zoveel mogelijk thuis vanwege het coronavirus. Er mogen in het gehele land geen vrijmarkten, optredens, evenementen of andere vormen van samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen.

Alternatief programma

Landelijk is er een aantal alternatieve acties opgezet. Zo vraagt de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen iedereen de vlag uit te steken, voor de jarige koning en voor elkaar. Het Koninklijk Concertgebouworkest roept iedereen op om 10.00 uur het Wilhelmus mee te zingen vanaf het balkon of vanuit de tuin. Om 16.00 uur is er een nationale toost.

Houd u aan de regels

Zelf kunt u van alles organiseren, zolang u zich maar aan de regels houdt die gelden in de aanpak van het coronavirus. Geef dit jaar bijvoorbeeld eens een digitaal optreden met een livestream of doe online een oranje-quiz of bingo met uw familie, vrienden of buren.

Meer nieuws