Nieuwe noodverordening vastgesteld (1 april 2020)

Geplaatst op woensdag 1 april 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft vandaag op 1 april 2020 de Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid (PDF, 167.6 kB) geactualiseerd en vastgesteld. Deze noodverordening geldt voor de gehele Veiligheidsregio, dus ook voor de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.  In de nieuwe noodverordening zijn de maatregelen wat betreft gebruik openbaar sanitair ten behoeve van de bestrijding van het coronavirus verwerkt. De vorige verordening van 26 maart komt daarmee te vervallen.

Wat is aangepast?

Alle gemeenschappelijke ruimtes van vakantieparken en campings in Gelderland Zuid moeten worden gesloten. Deze regel geldt voor alle vakantieparken en campings in de regio, tenzij een vakantiepark of camping nadrukkelijk door de voorzitter van de veiligheidsregio wordt aangewezen als een verboden gebied.

Wat betekent dat?

Alleen recreatieobjecten met eigen sanitaire voorzieningen zijn toegestaan als de eigenaren en huurders de algemene voorschriften m.b.t. groepsvorming en 1,5 meter afstand opvolgen. Dat zijn bijvoorbeeld vakantiehuisjes, stacaravans of campers. Kampeerders kunnen geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen op het park of de camping.

Verder heeft de aangepaste noodverordening geleid tot een aanwijzingsbesluit Toezichthouders Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid (PDF, 55.3 kB).

Meer nieuws