Maak kennis met onze kernwethouders

Geplaatst op woensdag 12 februari 2020

Wat is een kernwethouder?
Elke kern in de gemeente Maasdriel heeft een kernwethouder; een luisterend voor onze inwoners en het eerste aanspreekpunt namens het gemeentebestuur. De kernwethouder werkt nauw samen met de kernmakelaars en programmaregisseur Krachtige Kernen, die we al eerder hebben voorgesteld. Zij houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen in een kern. Ook stemt de kernwethouder regelmatig af met de vakinhoudelijke wethouder, die natuurlijk verantwoordelijk blijft voor de onderwerpen in zijn of haar portefeuille. De komende weken stellen wij alle kernwethouders aan u voor. Wethouder Erik van Hoften bijt de spits af.

Erik van Hoften, kernwethouder van Alem, Heerewaarden, Hoenzadriel en Velddriel:
“Ik ben naast kernwethouder ook portefeuillehouder voor het programma Krachtige Kernen. Dit programma helpt ons en de inwoners om de leefbaarheid in de kernen te vergroten. Daar hebben we iedereen bij nodig. Niet alleen inwoners, maar ook ondernemers, stichtingen, verenigingen, scholen, enzovoorts. Ik ben dan ook blij met de komst van de kernwethouders en de kernmakelaars. Dit maakt het voor onze inwoners een stuk makkelijker om in contact te komen met de gemeente. Heeft u een goed idee voor uw kern? Spreek me dan vooral aan! Of neem contact op met de kernmakelaars. En maak natuurlijk ook gebruik van de dorpsraad, want die leveren al een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in de kernen!”

Kunt u hulp gebruiken bij uw idee?
Heeft u een initiatief en kunt u wel wat hulp gebruiken bij de uitvoering? Neem dan contact op met onze kernmakelaars Eva van Stralendorff, Pearl van Neer en Veerle Venckenray. Zij zijn bereikbaar via v.vanvenckenray@maasdriel.nl en ons algemene telefoonnummer 14 0418.

Meer nieuws