Actieweek omgevingsvisie Bommelerwaard van start

Geplaatst op dinsdag 28 januari 2020

Samen met de gemeente Zaltbommel trekken we er deze week op uit om het gesprek te voeren over de toekomst van uw leefomgeving. Wij gaan bij verschillende supermarkten en op de weekmarkten van Kerkdriel en Zaltbommel het gesprek aan over thema’s die onderdeel zijn van de omgevingsvisie. Ook staan er stellingen op www.toekomstbommelerwaard.nl online waar u op kan reageren en er gaat een fotowedstrijd van start. Op een later moment volgen er nog inloop-bijeenkomsten. Alle inbreng die we krijgen over de toekomst van de Bommelerwaard leidt uiteindelijk tot een omgevingsvisie voor het gebied.

Doe mee!
We nodigen iedereen uit om mee te denken en te praten over de omgevingsvisie. Dat kan op verschillende manieren.

Straatgesprekken
Op vrijdag en zaterdag bezoeken we verschillende plaatsen in de Bommelerwaard met een koffiekar. We gaan het gesprek aan met mensen over de toekomst van de Bommelerwaard.

Vrijdag 31 januari    
10.00-12.00 COOP Rossum    
13.00-15.00 Weekmarkt Kerkdriel  
16.00-18.00 Boon’s Markt Ammerzoden  

Zaterdag 1 februari
10.00-12.00 MCD Aalst
13.00-15.00 Jumbo Gameren
16.00-18.00 Albert Heijn Zaltbommel

Fotowedstrijd
Op welke plek in de Bommelerwaard bent u het meest trots? Stuur een foto van deze plaats in via omgevingsvisie@bommelerwaard.nl. Dat kan tot en met 27 februari.  De foto’s komen online op www.toekomstbommelerwaard.nl. Iedereen kan vanaf 28 februari stemmen op zijn favoriete foto van de Bommelerwaard. Voor de winnaar is er een leuke prijs.

Stellingen op online platform
Op www.toekomstbommelerwaard.nl staan stellingen over de toekomst van de Bommelerwaard waar iedereen op kan reageren.

Ansichtkaart 
Op 8 januari viel bij alle huishoudens Het Kontakt met daarin een postkaart in de brievenbus. Wij kregen al ruim 300 postkaarten retour. Insturen kan nog steeds! U mag uw inbreng ook nog steeds online invullen op www.toekomstbommelerwaard.nl onder het kopje ‘Ansichtkaart’.

Hoe verder?
Begin maart volgen inloopbijeenkomsten voor inwoners en instellingen, andere overheden en belangenpartijen. De inbreng uit deze eerste fase levert een beeld op van de toekomst van de Bommelerwaard. We gaan met dit beeld vervolgens in de tweede fase weer  naar u terug met meet-ups. Daar komt een omgevingsvisie uit voort, die door de gemeenteraden naar verwachting eind 2020 wordt vastgesteld.

Meer nieuws