Bereid uw aanvraag Omgevingsvergunning goed voor

Geplaatst op dinsdag 26 november 2019

Het indienen van een aanvraag Omgevingsvergunning behelst meer dan vaak vooraf wordt verwacht. Wij adviseren u om uw aanvraag goed voor te bereiden en te zorgen dat deze aan de eisen van ontvankelijkheid voldoet.  Dan kunnen wij uw aanvraag goed in behandeling nemen. En dat bespaart u tijd en geld. Want voor de behandeling van uw aanvraag om omgevingsvergunning brengen wij leges in rekening. Ook als u de aanvraag na het indienen daarvan intrekt betaalt u deze leges.

Aanvragen via Omgevingsloket

De aanvraag verloopt via het Omgevingsloket online (www.omgevingsloket.nl). Om in te kunnen loggen moet u een EHerkenning hebben (zie www.eherkenning.nl|). Bij het Omgevingsloket kunt u verschillende soorten vergunningen aanvragen. Als het niet om een bouwactiviteit gaat, vraag dan een vergunning voor  gebruik in strijd met het bestemmingsplan aan.

Indieningsvereisten

Vervolgens zorgt u dat u voldoet aan de indieningsvereisten (PDF, 107.6 kB).

Adviesbureau kan u helpen

Voor de aanvraag kunt u een adviesbureau raadplegen dat u helpt bij de aanvraag. Ook kunt u een vrijblijvend informatief gesprek hierover bij de gemeente aanvragen.

Legesbedragen

De legesbedragen staan in de Legesverordening

Meer nieuws