Nieuw plan Kerkdriel Noord De Paddenstoelenbuurt zorgt voor afronding woningbouw Kerkdriel Noord

Geplaatst op woensdag 20 november 2019

In het woningbouwproject Kerkdriel Noord wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk van 162 woningen gerealiseerd. Het project heeft de naam Paddenstoelenbuurt en ligt naast de Kersenbuurt. Het college van B&W van Maasdriel is trots dit masterplan voor te leggen aan de gemeenteraad. Met een akkoord van de gemeenteraad op het masterplan wordt de jarenlange wens vervuld om woningbouw in Kerkdriel Noord af te ronden.

Dit is het laatste grote nieuwbouwplan dat in Kerkdriel gerealiseerd zal worden door de gemeente. “Ontwikkeling van dit gebied heeft een tijd op een zijspoor gestaan vanwege onder andere moeilijke marktomstandigheden. Samen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling heeft het college veel inzet verricht om er een mooie nieuwe start aan te geven. Er ligt een hoogwaardig plan met verschillende soorten woningen waar iedereen trots op is”, aldus wethouder De Vries.

Nieuwe start

Dit plan was eerder bekend als de Perenbuurt, maar bij een nieuwe start hoort ook een nieuwe naam, de Paddenstoelenbuurt. Deze naam past bij waar Maasdriel trots op is. In deze ruim opgezette woonwijk met veel open water en een groene as die het plan verbindt met de Kersenbuurt is het prettig wonen. Er zullen tussen-, ruime hoekwoningen, twee-onder-één kap en 27 sociale huurwoningen gebouwd worden. Ook zijn vrije kavels beschikbaar waar, aan de randen van het plan, welstandsvrij gebouwd mag worden. Voor de overige percelen worden beeldkwaliteitseisen opgesteld die vergelijkbaar zijn met de eisen opgesteld voor de Kersenbuurt. Met dit plan komt ook de afronding van Kerkdriel Noord in zicht.

Verkeersafwikkeling

De inrichting van de Hoorzik en Kloosterstraat zullen na realisatie van het plan aangepast worden. De Hoorzik wordt ingericht als een 30 km per uur weg en in het plan is ruimte gereserveerd voor een vrij liggend fietspad naast de Kloosterstraat.

Vervolgproces

Peter de Vries, “We streven er naar om begin 2021 te starten met werkzaamheden aan dit mooie plan, dan moet wel alles meezitten maar daar gaan we voor.” Met vaststelling van het Masterplan en grondexploitatie door college en raad ligt de koers voor inrichting van het gebied vast. De volgende stap is het opstellen en vaststellen van het bestemmingsplan, deze zal naar verwachting in het eerste kwartaal ter inzage worden gelegd. Op dat moment is er ook de eerste mogelijkheid om te reageren op het plan. Pas na vaststelling van het bestemmingsplan zal gestart worden met de verkoop van woningen en kavels.

Planning

Het plan is geagendeerd voor de commissievergadering van 27 november en de raadsvergadering van 12 december.

Masterplan inzien?

Inzien masterplan Paddenstoelenbuurt (PDF, 6.4 MB)

Meer nieuws