Burgemeester Van Kooten ontbijt met leerlingen basisschool De Zaaier

Geplaatst op donderdag 7 november 2019

Vanochtend heeft burgemeester Henny van Kooten samen met leerlingen van basisschool De Zaaier in Hedel genoten van het Burgemeestersontbijt. Het Burgemeestersontbijt wordt door het hele land georganiseerd in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 leerlingen op 2.750 basisscholen met elkaar gezond ontbijten. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

burgemeestersontbijt

Burgemeester Van Kooten onderstreept, samen met zo’n 250 collega burgemeesters in het land, met zijn deelname aan het Burgemeestersontbijt het belang van een gezond ontbijt als goede start van de dag. Deze aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. De burgemeester sprak hierover met de kinderen aan de ontbijttafel. Het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar voor de 17e keer georganiseerd met de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Donatie aan Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen namen een cheque met een bedrag van 100 euro in ontvangst. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Dankdag

Voorgaande jaren brachten de kinderen een ontbijtje naar het gemeentehuis. Deze keer waren de rollen omgedraaid. Omdat het Burgemeestersontbijt dit jaar plaatsvond op de Dankdag voor Gewas en Arbeid, ging de burgemeester naar de basisschool toe. Na afloop van het ontbijt woonden de burgemeester en de leerlingen een kerkdienst bij om het verkrijgen van de gewassen te vieren.

Meer nieuws