Wethouder De Vries overhandigt sleutel laatste nieuwbouwwoning Het Voorste Veld fase 1

Geplaatst op zaterdag 2 november 2019

Zij is de laatste bewoner van het nieuwbouwplan Het Voorste Veld fase 1 in Velddriel aan wie de sleutels van de nieuwe woning werden overhandigd. Daarmee is de eerste fase voltooid. Eerder werden namelijk al 27 andere woningen opgeleverd van het plan dat in totaal 120 nieuwbouwwoningen omvat. Deze woningen worden in de komende 10 jaar gebouwd.

Behoefte inwoners

In de eerste fase zijn voornamelijk woningen voor starters en sociale huurwoningen voor Woningstichting Maasdriel gebouwd. Ook zijn er enkele huurwoningen voor de vrije sector opgeleverd. Wethouder De Vries is blij dat de eerste woningen zo snel zijn gerealiseerd: “Het plan is destijds zonder enig bezwaar in uitvoering gegaan. En het merendeel van de nieuwe bewoners is afkomstig uit Velddriel of heeft daar eerder gewoond. Dat onderstreept de behoefte die er bij de inwoners van onze gemeente is voor dit type woningen. Het Voorste Veld is een aanwinst voor de kern Velddriel.”

wethouder De Vries en mevrouw Vermeulen

Lokale samenwerking

In februari werd symbolisch de eerste steen gelegd door wethouder De Vries. In opdracht van KlokGroep hebben lokale aannemers en onderaannemers razendsnel de eerste woningen gebouwd. Binnen 9 maanden zijn de eerste woningen al opgeleverd tot vreugde van de wethouder: “Het bewijs van een goede samenwerking tussen de verschillende bedrijven, die veelal gevestigd zijn in onze gemeente. Ook leerlingen afkomstig uit de gemeente, die een bouwopleiding volgen, hebben meegewerkt aan de bouw. Ik ben zeer trots op deze succesvolle, lokale samenwerking.”

Meer nieuws