Week van de Alfabetisering

Geplaatst op dinsdag 10 september 2019

“Als je zo slecht schrijft, kom je nooit aan een leuke baan.” Een pijnlijke opmerking die Addy van Meerten bij een afwijzing op een sollicitatie kreeg. Maar ook het zetje dat ze nodig had om te gaan werken aan haar lees- en schrijfvaardigheid. Ze volgt nu taalles bij een Taalhuis.

Inmiddels werkt Addy in de winkel waar ze destijds werd afgewezen en inspireert ze als taalambassadeur anderen om ook de stap te zetten om beter te leren lezen en schrijven. Je bent nooit te oud om te leren!

In de Week van de Alfabetisering van 9 tot 15 september 2019 wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor een leven lang leren en ontwikkelen. De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel maken zich sterk voor geletterdheid in de Bommelerwaard. Op maandag 9 september was de aftrap van de Week van de Alfabetisering af met een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kerkdriel.

Wethouder Sørensen heeft tijdens die bijeenkomst het 'Gelderland Geletterd' stokje van wethouder Van Swam van gemeente West Maas en Waal overgenomen. Om beurten vragen Gelderse gemeenten extra aandacht voor lezen en schrijven, nu is de beurt aan Maasdriel.

In de week van 9 tot 15 september zijn er nog veel meer activiteiten in het kader van de Week van de Alfabetisering. In het programma (PDF, 303.9 kB)leest u wat u wanneer en waar kunt gaan doen.

Meer nieuws