Eerste openbare laadpalen in Maasdriel geplaatst

Geplaatst op donderdag 25 juli 2019

We hebben er even op moeten wachten maar vanaf mei dit jaar zijn er in Maasdriel tot nu toe al 5 openbare laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. De palen zijn geplaatst op verzoek van bewoners die zelf geen mogelijkheid hebben om een laadpunt op eigen terrein te maken. De palen worden niet voor de deur van de aanvrager geplaatst, maar op een centrale plaats in de wijk. De palen zijn openbaar, u of uw bezoek mag er dus ook gebruik van maken. Wel vragen wij u om de auto na het laden weer van de plek te laadplek te verwijderen. Dan kunnen anderen er gebruik van maken.

Wethoider van Hoften bij één van de laadpalen in Maasdriel

Wethouder van Hoften bij één van de laadpalen in Maasdriel 

Op dit moment staan er in Maasdriel oplaadpalen op de volgende locaties:

  • Ammerzoden, Boskampen nabij huisnummer 4
  • Rossum, Kerkstraat nabij huisnummer 5
  • Kerkdriel, Kloppenland, nabij huisnummer 1
  • Kerkdriel, Richard van Pelt straat nabij huisnummer 2
  • Kerkdriel, Kerkstraat, nabij huisnummer 45 (parkeerplaats achter het gemeentehuis)

Er zullen er nog meer volgen. Aan een laadpaal kunnen twee auto’s tegelijk laden. Per laadpaal wordt een verkeersbesluit genomen voor twee laadplekken. Er wordt na plaatsing één plek aangewezen als laadplek. Dit gebeurt met een pijl op het verkeersbord. Daar mag u dan niet meer parkeren. Als blijkt dat de paal zo goed wordt gebruikt dat een tweede laadplek nodig is, dan kan de tweede plek worden aangewezen. 

Op de website www.openbaarladen.nl kunt u zien waar er palen staan of waar een aanvraag loopt. Via deze website kunt u ook een openbare oplaadpaal aanvragen. De stroomkosten van de palen in Maasdriel liggen nog twee jaar vast. U betaalt € 0,18 per kWh. Afhankelijk van de laadpas die u zelf kiest komen daar soms nog kosten bij. Het loont de moeite om u vóór aanschaf van een laadpas goed te verdiepen in de kosten die laadpasleverancier in rekening brengt. Meer informatie over openbare laadpunten in Maasdriel leest u op de pagina over openbare laadpalen in Maasdriel.

Meer nieuws