Zwerfafvaldag bovenbouw Hoeksteen

Geplaatst op maandag 3 juni 2019

Woensdag 29 mei ruimden de bovenbouw leerlingen van basisschool De Hoeksteen in Well zwerfafval op langs de route van het Klompenpad, de Maas en de Oude Maas. De leerlingen werden ontvangen in het Wellse Veerhuis waar ze een presentatie kregen van Peter Hoefsloot over de natuur en de gevolgen van zwerfafval.
De schoonmaakactie van het klompenpad is een initiatief van de dorpsraad in Well en wordt gefaciliteerd door de gemeente Maasdriel. De gemeente Maasdriel leverde aan de Hoeksteen voor deze opruimactie opruimmateriaal (afvalzakken en prikstokken) en verzorgde het ophalen en afvoeren van het afval.
Bij de stranden aan de Maas in Well vormt zwerfafval een jaarlijks terugkerend probleem. In de zomer maken recreanten intensief gebruik van de stranden en laten dan regelmatig heel veel troep achter. Het resultaat na een zonnig weekend is al snel 20 volle zakken achtergelaten afval.

Onder begeleiding van de leraressen, vrijwilligers van het klompenpad "Het Baanbrekerspad” en dorpsraad Well gingen de kinderen aan de slag. Muziekcoach Carola Doop zorgde voor extra sfeer door leerlingen een opruimlied aan te leren. Tijdens het opruimen werd van alles en nog wat gevonden: een accu, een stoel, een achtergelaten partytent en heel veel flesjes, blikjes, sigarettenpeuken, bierdopjes en daarnaast ook heel veel stukken plastic.
Naast heel wat zakken zwerfvuil leverde de actie vooral bewustwording op bij de kinderen. Daarnaast was er bij de leerlingen grote verbazing en verontwaardiging over alles wat ze hadden gevonden.

De ochtend werd afgesloten met een gezonde snack en een lekker drankje, aangeboden door het Wellse Veerhuis.
Alle deelnemende jongens en meiden worden hartelijk bedankt voor het opruimen!

Meer nieuws