Bouw Weteringshoek in Rossum gestart

Geplaatst op donderdag 9 mei 2019

De gemeente Maasdriel heeft aan Van Wanrooij Projectontwikkeling de opdracht gegeven om te starten met de bouw van de woonwijk Weteringshoek in Rossum. De bouw van 64 woningen is op 8 mei officieel van start gegaan met het boren van de eerste paal door Wethouder de Vries.

De nieuwe wijk Weteringshoek wordt gerealiseerd aan de westzijde van Rossum tussen de Hogeweg, Weteringshoek en de Rietvoorn. Door jarenlange gebrek aan nieuwbouw in het dorp is de woningbehoefte na de crisis groot geworden onder diverse doelgroepen. Wethouder De Vries is dan ook erg blij dat dit plan bijdraagt aan de behoefte. “Doordat er ruim 10 jaar niet gebouwd is in Rossum wijken veel woningzoekenden uit naar andere kernen buiten onze gemeente. Ik ben blij dat er weer wordt gebouwd in Rossum”, aldus wethouder de Vries.

Woningbouwplan Weteringshoek
Het plan Weteringshoek voorziet in de directe behoefte voor diverse doelgroepen van jong tot oud. Er worden semi-bungalows, vrijstaande woningen en huur woningen gebouwd ook zijn vrije kavels beschikbaar. Naar verwachting duurt de bouw tot medio 2020, waarna de wijk direct woonrijp gemaakt kan worden.

Leefbaarheid
Deze kwaliteitswoningen zorgen voor een impuls aan de leefbaarheid in Rossum. Senioren kunnen doorstromen, waardoor er ruimte komt voor starters op de woningmarkt. De komst van nieuwe huishoudens biedt ook economisch kansen voor Rossum, is goed voor de leefbaarheid, de school, sportclubs en de middenstand.

Meer nieuws