Huisvestingsbeleid arbeidsmigranten unaniem vastgesteld

Geplaatst op donderdag 25 april 2019

De raad van de gemeente Maasdriel heeft op 25 april 2019 het nieuwe huisvestingsbeleid arbeidsmigranten unaniem vastgesteld.

Met dit geactualiseerde en aangescherpte beleid wil de gemeente Maasdriel permanent zicht krijgen op de aantallen, omstandigheden en locaties waar arbeidsmigranten in de gemeente zijn gehuisvest. Zo kunnen we incidenten over onveiligheid of leefbaarheid voorkomen. En kunnen we adequaat optreden tegen illegale huisvesting van arbeidsmigranten. Tevens willen we concentratie van huisvesting van arbeidsmigranten in een straat of wijk verminderen.

Bent u als omwonende, huisvester, werkgever of als arbeidsmigrant geïnteresseerd, lees dan het beleid (PDF, 1.6 MB) en de regels in de Algemene Plaatselijke Verordening (PDF, 112.3 kB). 
Houd de komende maand de website in de gaten (en voor huisvesters: ook uw brievenbus), er komt meer informatie beschikbaar wat dit voor u of uw situatie gaat betekenen.

Specifiek voor huisvesters

Elke locatie waar u arbeidsmigranten wil huisvesten, heeft  nu een omgevingsvergunning én een exploitatievergunning nodig. Controleer als huisvester eerst of uw locatie aan de eisen voldoet die we in het beleid hebben vastgesteld en neem contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland voor een vooroverleg voordat u een vergunning aan vraagt. Pas als u in het bezit bent van een omgevingsvergunning voor strijdig gebruik, kunt u in aanmerking komen voor een exploitatievergunning. Zie hiervoor de brief aan huisvesters (PDF, 78.1 kB). 

Vragen?

Heeft u vragen, klachten of meldingen als inwoner? Mail dit naar info@maasdriel.nl o.v.v. Arbeidsmigranten

Meer nieuws