Glasvezel in het buitengebied van Rivierenland

Geplaatst op dinsdag 23 april 2019

Regio Rivierenland gaat de samenwerking aan met Digitale Stad om een hoogwaardig glasvezelnetwerk aan te leggen. Ook wil Digitale Stad de gebieden met matige internetverbinding in Rivierenland meenemen in de aanleg. Het doel is om snel internet te leveren aan alle inwoners van het buitengebied. De voorwaarden die de Regio heeft gesteld zijn:

  • 100% dekking in het buitengebied en geen extra toeslag
  • Een open netwerk: alle internetproviders en dienstverleners mogen en kunnen op het netwerk
  • Geen aansluitkosten
  • Starten met de aanleg voor 2020

Deze uitgangspunten kunnen worden gerealiseerd door Digitale Stad. Daarnaast maken zij het mogelijk om naast de adressen in het buitengebied ook een groot aantal adressen in de kleine kernen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Om dit mogelijk te maken moet minimaal 50%  van de benaderde inwoners deelnemen aan het glasvezelproject.

Inschrijven voor deze glasvezelaansluiting kan tot 12 juni. Ga naar digitale-stad.nl/rivierenland om te kijken of u in aanmerking komt en om u in te schrijven. Kijk voor meer informatie ook op de website van breedband Rivierenland

Meer nieuws