Maasdrielse leerlingen planten bomen

Geplaatst op donderdag 14 maart 2019

Woensdag vierden heel veel basisschoolleerlingen in Nederland de Nationale Boomfeestdag. In Maasdriel gingen de leerlingen in regenpak en regenlaarzen op pad in Heerewaarden en Rossum. Met de voeten in de blubber leerden de kinderen meer over het belang van bomen en konden ze zelf de handen uit de mouwen steken.

Ondanks het barre weer en alle modder zijn de leerlingen enthousiast aan de slag gegaan. Er werden maar liefst 41 bomen geplant! De gemeente is dan ook zeer blij met het harde werk van de leerlingen.

Heerewaarden
In Heerewaarden werden bij OBS de Tweestromenschool 14 bomen geplant naast de school. Wethouder Van Hoften onthulde aansluitend met de leerlingen van groep 7 en 8 een paal ter herdenking van deze Boomfeestdag. Later dit jaar wordt samen met de kinderen ook nog een kruidentuin aangelegd bij de school.

Rossum
De kinderen van groep 8 van De Bogerd hebben ook heel hard gewerkt. Langs de Doorningstraat hebben ze welgeteld 25 bomen geplant! Op deze locatie zijn kort geleden een aantal bomen gekapt. Naast de school zijn nog 2 bomen geplant, en ook daar kwam een herdenkingspaal voor Boomfeestdag bij te staan.

Meer nieuws