Maasdriel viert Internationale Vrouwendag met ondernemende Bommelerwaardse vrouwen

Geplaatst op maandag 11 maart 2019

Internationale Vrouwendag is uitgegroeid tot een dag die wereldwijd op 8 maart wordt gevierd. De gemeente Maasdriel begon in de ochtend met een werkontbijt waarbij ruim 60 ondernemende Bommelerwaardse vrouwen aanschoven. In de middag en avond verzorgde Stichting Kompas een bijeenkomst in De Poorterij.

In het gemeentehuis in Kerkdriel werd iedereen ontvangen door de Maasdrielse wethouder Anita Sørensen, vergezeld door Heleen van der Heide, voorzitter van Stichting Kompas. Wethouder Sørensen refereerde aan het thema van dit jaar, heldinnen. “Iedere vrouw heeft wel een heldin of een voorbeeldvrouw. Een vrouw die dichtbij haar staat of juist op afstand een rol speelt. Iemand die een bron van inspiratie is voor de keuzes die zij maakt in het leven. Vandaag zijn we bij elkaar en eren we deze sterke vrouwen die voor ons belangrijk zijn.”

Programma
Na een ontbijt waar de deelneemsters kennis met elkaar konden maken werd er in de bibliotheek geluisterd naar een presentatie door lokale onderneemster Mariet Kamphuis. Aansluitend was er gelegenheid om met elkaar na te praten. Gesprekken gingen o.a. over het landelijke thema van dit jaar, heldinnen, en het feit dat dit jaar 100 jaar kiesrecht voor vrouwen in Nederland wordt gevierd.

Meer nieuws