Stemmen met een geldig legitimatiebewijs

Geplaatst op maandag 18 februari 2019

Wilt u stemmen tijdens de verkiezingen van Provinciale staten en voor het Waterschap op 20 maart? Zorgt u er dan voor dat u een geldig legitimatiebewijs heeft. Uw legitimatiebewijs neemt u samen met uw stempas mee naar het stemloket. Zonder geldig identiteitsbewijs kunt u niet stemmen.

Wat is een geldig legitimatiebewijs?
Om te kunnen stemmen heeft u één van de volgende legitimatiebewijzen nodig:

Nederlandse paspoorten, rijbewijzen of identiteitskaarten
paspoorten, rijbewijzen of identiteitskaarten uitgegeven door lidstaten van de Europese Unie en Liechtenstein, IJsland en Noorwegen
Nederlandse verblijfsdocumenten
Nederlandse documenten voor geprivilegieerden
Deze legitimatiebewijzen moeten minstens geldig zijn tot 21 maart 2014. Het legitimatiebewijs mag om te kunnen stemmen dus maximaal vijf jaar verlopen zijn. Is uw legitimatiebewijs langer verlopen? Vraag dan tijdig een nieuwe aan.

Identiteitsbewijs verlopen
Is uw identiteitsbewijs langer dan vijf jaar verlopen en wilt u toch uw stem uitbrengen, dan vraagt u alsnog een Nederlands identiteitsbewijs aan. U kunt hiervoor terecht op ons gemeentekantoor. Na het vragen van een nieuw legitimatiebewijs duurt het minstens vijf werkdagen voor u het ontvangt. Houdt u hier rekening mee. Vraag uw legitimatiebewijs daarom tijdig aan.

Meer informatie
Weet u niet zeker of het document waarover u beschikt een document is waarmee u zich bij het stembureau kunt identificeren? Neem dan contact met ons op via 14 0418.

Meer nieuws