Wethouder boort 1e paal afrondende fase Empelenhof Kerkdriel

Geplaatst op maandag 21 januari 2019

Op vrijdag 18 januari heeft wethouder Peter de Vries de 1e paal geboord van de 8 vrije sector huurwoningen van het woningbouwplan Empelenhof in Kerkdriel. De bouw van deze woningen is tevens de afronding van het gehele project. Naast de wethouder waren ook projectontwikkelaar Van Wanrooij, aannemer Muller Bouw en Woningstichting Maasdriel aanwezig.

De laatste woningen van dit project zijn 8 huurwoningen in het middenhuur segment. In het oorspronkelijke plan zou Woningstichting Maasdriel op deze plek een klein appartementencomplex bouwen, maar de coöperatie heeft de grond verkocht aan ontwikkelaar Van Wanrooij. Deze gaat de woningen in het middensegment, waar veel vraag naar is in Maasdriel blijkt uit het woningbehoefteonderzoek, verhuren. Wethouder De Vries is dan ook erg blij dat dit plan bijdraagt aan de behoefte. “Veel woningzoekenden vallen nu tussen wal en schip. Ik ben blij dat er een start is gemaakt om ook deze doelgroep aan een passende woning in onze gemeente te helpen”, aldus de wethouder.

De bouw van de 6 rijwoningen en 1 tweekapper wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 afgerond. Rond juli/augustus zal Van Wanrooij met de woningen de markt op gaan. De verwachte huurprijs ligt voor deze woningen tussen de € 850,- en € 1000,-. In het plan Empelenhof staat ook nog een bouwkavel te koop en er volgen nog twee bouwkavels aan de Kloosterstraat. Voor meer informatie over deze kavels kunt u contact opnemen met Havermans Makelaardij.

Meer nieuws